Hunting Habit

              Välkommen till Hunting Habit's Kennel och Stuteri! 

   Home      Om oss
 
 
Om oss
 
Jag har ägt Engelsk Springer Spaniel i över 20 års tid och jag har under den tiden fött upp Springer Spaniels som har lyckats bra på utställning, lydnadstävlingar, viltspår och att vara utmärkta jakthundar.  Min lilla kennel ligger i väst Sverige och jag föder upp springrar av klassisk Engelsk typ där jag lägger mycket stor vikt vid att föda upp friska och mentalt sunda hundar med bra exteriör och bra jaktegenskaper och naturligtvis är alla mina hundar fria från HD och ögonlysta utan anmärkning och alla mina avelshundar är testade och fria från Fucosidos, jag var den första kenneln i Sverige som testade samtliga kennelns springrar och troligtvis den första av alla att DNA testa Svenska springrar över huvudtaget.
 
Jag, Pia Axelsson och min dotter Pethra bedriver avel, uppfödning, inridning och utbildning av hästar på en gård i Dalsland. Vi tar också emot andras hästar för in- och tillridning.

Jag började rida 1970 hos en kompis vars föräldrar bedrev ridskola och min första häst fick jag av mina föräldrar 1979 som då var en o inriden 3-årig valack som jag tävlade i hoppning till och med 1,20 och gjorde också några starter i fältävlan. Jag hade också med honom när jag gick RIK 0. Under början på 1980-talet jobbade jag en period som hästskötare och utbildade mig till hovslagare hos en före detta militär hovslagarutbildare. Jag jobbade under några år som hovslagare innan jag utbildade mig till ekonom. År 1989 födde de första fölen två ston varav jag behöll det ena stofölet som jag senare red in ock tävlade lite innan jag tog föl på henne. Under åren har det blivit ett antal föl som jag har fött upp bl.a. en godkänd shettlandshingst.

Pethra började rida som treåring och har tävlat hoppning upp till och med 1,20, fältävlan upp till och med CNC* och dressyr till och med St Georg. Hon är också DM vinnare för juniorer i fältävlan och DM vinnare för seniorer i dressyr (då var hon fortfarande YR). Pethra har också hon arbetat som hästskötare en period i Tyskland och som anställd på HÖÖKS ridsportbutik i Uddevalla innan också hon utbildade sig till ekonom.


 

 

Kontakt                        Mail                          Telefon

     Pia Axelsson                  pia@huntinghabit.se    +46 (0)534-230 84
     Högkil Lille Pers Skog                                      +46 (0)705-083002
    668 91 Ed                                                                                  
   Sweden